12-12-14

Vlaamse reus Liffey in de krant . Ben echt fier !

Het slimme konijn Liffey met baasje Karine Poels en haar dochter Aiko. © Photo News.

Liffey, een 9 maanden oude Vlaamse reus die als therapiedier kinderen leert lezen en rekenen, heeft woensdagavond een woninbrand voorkomen bij haar trainster in Eksaarde, bij Lokeren.

"Plots begon Liffey rond 23 uur hard te trappelen naast het dressoir", vertelt trainster Karine Poels. "Ze probeerde op de stoel ernaast te springen, liep op mij af en begon luid te krijsen, een typische waarschuwingskreet om andere konijnen te alarmeren", aldus de vrouw, die al 18 jaar ervaring heeft als hulphondenopleider. "Tot mijn verbazing zag ik op het dressoir dat een elektrisch apparaat aan het smelten was. Had Liffey ons niet gewaarschuwd, was ons hele huis misschien in brand gevlogen."

In april begon Karine met het trainen van haar konijn om kinderen met een leerachterstand te helpen. "Liffey kan kastjes openmaken en er kaartjes uithalen", legt ze uit. "De kinderen moeten dan de woorden op de kaartjes lezen of rekenen met de cijfers die erop staan. Het pluizige beestje zet de kinderen echt aan om zelf ook een inspanning te doen. Liffey is het enige konijn ter wereld dat zo getraind is, maar de opvolging is verzekerd, want er worden al twee andere konijnen op dezelfde ­manier opgeleid."

14:56 Gepost door Nancytje in Vlaamse reus | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.