20-12-14

Amory in de krant voor Bowling Balls

Amory Ballet en Nancy Dullaert met hun oogappel Jeroen. - Foto PietersAmory Ballet en Nancy Dullaert met hun oogappel Jeroen. - Foto Pieters

Eén van de vedetten van de nieuwe Vlaamse film 'Bowling Balls' is... een konijn. Het vergezelt de hele film door motorbendeleider Wim Opbrouck. Baasje Amory (11) is apetrots, maar vond het wel niet leuk dat de acteur haar troetel in verscheidene interviews beschreef als onhandelbaar.

De komedie Bowling Balls - rond twee rivaliserende motorbendes - loopt sinds deze week in de zalen. Een deel van de film werd opgenomen in Doel en een van de rollen, die van Flupke, wordt vertolkt door Jeroen, een tweejarige Franse hangoor. Baasje is Amory Ballet (11). Zij kweekt samen met mama Nancy Dullaert al jaren konijnen. "De productieploeg heeft ons zelf opgebeld", vertellen ze. "Ze hadden wellicht onze blog gezien en vroegen of we een tam konijn hadden dat er stoer uitzag en flap-oren had. Ze kwamen kijken en kozen Jeroen."

Prominent

Amory is fier dat haar troetel zo prominent in beeld komt. "Hij wordt zelfs vermeld in de eindgeneriek. We zijn ook uitgenodigd voor de première. We vonden het alleen niet fijn dat we nadien in enkele interviews moesten lezen dat Wim Opbrouck Jeroen 'onhandelbaar' noemde. Hij is zo mak als een lammetje."

Het probleem was vooral dat Wim Opbrouck allergisch voor konijnen bleek te zijn. "De eerste dag werd al meteen duidelijk dat het een moeilijke bevalling zou worden", vertelt Nancy. "Toen Wim het konijn opnam, kreeg hij het benauwd. Hij was in ademnood en het leek alsof hij zou sterven. Na controle door de dokter bleek hij allergisch te zijn voor konijnenhaar. Regisseur Marc Punt had echter geen medelijden. Het personage van de motorbendeleider moest en zou een konijn in zijn armen hebben in de film."

De acteur wist zelf ook niet dat hij allergisch was. "Ik heb thuis immers een halve boerderij. Met cortisone heb ik de allergie kunnen onderdrukken, maar het dier was ook moeilijk kalm te krijgen en zat steeds te spartelen."

Volgens Nancy heeft Wim Opbrouck de reactie wellicht zelf uitgelokt. "Dieren voelen stress en natuurlijk zijn ze dan niet op hun gemak. Bovendien zijn konijnen bang om te vallen en worden ze niet graag opgetild. De opnames waren voor Jeroen ook geen lachertje. Het was de warmste dag van het jaar en onder de spots was het echt bloedheet. We vonden dat hij nog heel kalm is gebleven."

Op de première kwam Wim nog even een praatje slaan met Amory en Nancy. "Hij bedankte ons voor de hulp, maar voegde er al lachend wel meteen aan toe dat hij bij een vervolg wel zijn veto zou stellen tegen het personage van Flupke. We begrijpen natuurlijk dat het voor hem geen pretje was. Maar hij mag Jeroen wel niet meer afschilderen als 'onhandelbaar'. Jeroen is enorm lief en we krijgen veel vriendschap van hem."

18:39 Gepost door Nancytje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bowling balls |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.